zaterdag 9 maart 2013

Broodje Bapao



Na lang surfen op internet kwamen ik en mijn schoonzusje op het idee om Bapao broodjes te maken.
 Eerst een lange zoektocht naar 'GIST' 
dat hadden we namelijk niet in huis. 
En het is ook nog eens zondag, en alle winkels zijn dicht! 
 ja echt dat bestaat nog!? 
We hadden onze 'stoute' schoenen aan getrokken 
en zijn een restaurant in gedoken
 met een lieve glimlach op onze gezicht 
gevraagd naar 7gram gist. 
De chefkok hielp ons vriendelijk met verse 25gram gist .
Dank u wel meneer de chefkok! 
Nog even langs moeders voor een stoompan en we konden weer terug naar huis.
 Gelijk aan de slag; recept is deels van ; Mamasusanne

Deeg:

7gram gedroogde gist / of 25gram verse gist.
500gram bloem
250ml water
3el suiker
2tl zout

Stap1:

- Gist met een beetje water en 1.5el suiker 10min laten oplossen ( water pakken van die 250ml )
- Overig water, bloem, zout en suiker mengen.
- Gist toevoegen na het oplossen.
- Met de hand goed kneden tot glad deeg.
- 1 uur laten rijzen.


Stap 2:

Bereid ondertussen de vulling.


Vulling:

300gram magere rundvlees
3 el bastard suiker
3 fijn geperste knoflook
1 sjalot
Halve tl komijnzaad (djinten)
Halve tl ketoembar
Halve tl laos
1 el zoute ketjap
2 maggi blokjes
Zonnebloemolie


- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Voeg alle ingrediƫnten bij elkaar.
- Gebruik een braadpan en verwarm de olie.
- Doe alles in de pan en laat het even sudderen +- 30min.
( tussendoor blijven roeren, als het droog word klein beetje water toevoegen.)

Stap 3:

- Deeg met de hand uitrollen.
- Je kunt het deeg in 26stuks verdelen voor mini Bapao's.
- Leg de bolletjes op een bakplaat met foli erover en laat nog een keer 15min rijzen




Stap 4:
- Maak een gaatje in het bolletje, en vul het met vulling.
- Knijp het deeg weer samen.
- Laat de Bapao 15min stomen in een stoompan.






Eet Smakelijk / Selamat makan.


XOXO Djassah&Irene


6 opmerkingen:

  1. Leuk blog! Lekker recept! Ik krijg al honger! kusjes ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMMmm lekker.....
    Kom binnen gewaaid via je mams en blijf gezellig hangen....
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk dat je komt kijken, blijf zeker hangen.. :)
    Vandaag maak ik 'Soto Ajam' dat is een gevulde soep.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh dit lijkt mij heerlijk ga het een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen