maandag 11 maart 2013

Waarom een Blog !?

Door dat ik gelukkig ben met een Molukse man, is een van de reden waarom mijn interesse ligt in de Indonesische keuken. Vaak aanwezig geweest, vooral bij verjaardagen maar daarnaast ook bij doopfeesten, belijdenissen, kraamfeesten en bruiloften waar 'de tafel' een groot rol in speelt. Je zult denken dat het eten zo eventjes klaar word gemaakt; nou niet dus! Dagen vooraf een "happening" word het eten al voorbereid, familie en- of vrienden komen elkaar helpen. Voor mij een totaal nieuwe belevenis hoeveel tijd erin gaat zitten met het voorbereiden en hoe groot het elke keer opnieuw word aangepakt. Als je het recept wilt weten word er meestal gezegd; Nou dan doe je even dat erbij en dat en dan zo. ; Aha... Duidelijk, het word niet zomaar even gegeven! Dat is dan ook wel weer begrijpelijk want ieder wilt toch zijn eigen specialiteit behouden. Daarom ben ik op internet flink aan het surfen naar allerlei gerechten wat mij leuk, maar vooral lekker lijkt om te maken. En zal het altijd toch stiekem een klein beetje eigen maken. Ik heb een hulplijn van mijn schoonzus die mij hierin steunt. Alle dank ook aan haar dat zij mij hierin wilt helpen.


1 opmerking:

  1. Hey topperd,

    Wat vet dat je een eigen blog over indonesisch eten hebt aangemaakt!!!
    Het ziet er gezond, fris en lekker uit.
    En die tip van de gember thee is super, ook ik merk hier in Azie dat dit zeker helpt bij maagklachten!

    Ga zo door meid, ben trots op je ;)!

    Liefs kussies Nik

    BeantwoordenVerwijderen